A szívemnek egyik legkedvesebb történet pont gyereknapra esett

A párommal elmentünk egy délutáni fagyira a Fragolába, ahol egy anyuka egyezkedett a két gyermekével, hogy fagyit egyenek-e, vagy inkább süteményt.

Éppen ők következtek a sorban, amikor arra lettem figyelmes, hogy az anyuka nem találja a pénztárcáját a táskájában. Leguggolt a gyerekekhez és szomorúan közölte velük, hogy sajnos a tárca a kocsiban maradt, amivel közben az apuka elment ügyintézni.

Megígérte nekik, hogy másnap bepótolják az elmaradt fagyizást, mire én közbeléptem. Felajánlottam, hogy rendeljék csak meg nyugodtan azt a gyereknapi fagyit, majd én kifizetem és majd átutalja az árát később.

Mondhatom, nagyon meglepődött és nem győzött hálálkodni. Részemről egy apró gesztus volt csupán, mégis mindig boldog vagyok, amikor visszagondolok erre az esetre.

Ezúton ajánlom mindenkinek, hogy indítsunk egy mozgalmat és próbáljunk meg minden nap jót tenni valakivel. Higgyétek el, ha elegen teszünk így, a jótettek előbb-utóbb visszaérnek hozzánk is.

Apró jótettek, amik feldobták a napjaim

Manapság annyira el vagyunk foglalva a saját gondjainkkal (amiből, valljuk be, van elég), hogy lassan elfelejtünk emberségesnek lenni.

Egyre önzőbbek vagyunk és már alig emlékszünk arra, hogy milyen jó érzés feldobni valakinek a napját.

Nem azt mondom, hogy mindenki ilyen, de sajnos errefelé haladunk, ha nem vagyunk elég óvatosak. Én úgy döntöttem, hogy felülemelkedek a modern világ szürkeségén és igyekszem minden nap segíteni valakinek. Az alábbi rövid történeteket inspirációnak szánom, hogy inkább az együttérzés terjedjen az önzés helyett.

Nem kell mindig nagy dologra gondolni, néha egy apró gesztus is bőven elég. Például egy ajánlás. A minap egy Facebook csoportban belefutottam egy kérdésbe, ahol József egy megbízható irodabútor gyártót keresett. Törtnénetesen Piuk Zoli barátom egy igen sikeres irodabútor gyártó cég tulajdonosa, akit bárkinek szívesen ajánlanék, így nem haboztam megadni az elérhetőségét. Nem mintha ezzel bármi nagy dolgot tettem volna, de mégis jó érzéssel töltött el, hogy cselekedtem.

Ez az apró gesztus elég volt ahhoz, hogy ezek után tudatosan figyeljek arra, hogy melyik ismerősömet tudnám ajánlani valakinek, akinek szüksége lenne rá. Így ajánlottam már többször Ráki Gergő fotós barátomat, akinek a munkái bárkinek elősegíthetik az üzleti sikereit, vagy Kránicz Danit, aki webshopok könyvelésével és adótanácsadásával foglalkozik. 

Hogy mit indíthat el egy ilyen ajánlás?

Kránitz Dani a példa rá, hogy milyen jó üzleti együttműködések tudnak elindulni egymás kölcsönös megsegítéséből. Ő például ingyenes adótanácsadással viszonozta a gesztust, amit részemről egy újabb jótett követett. Munkadíj nélkül vállaltam el egy rendezvényük online marketing stratégiájának a megtervezését, aminek a kivitelezésével végül meg is bízott a cégük. Néha ilyen egyszerű egy új ügyfelet szerezni… 

Ezek után persze az sem volt kérdés, hogy ki fog a cégemnek könyvelni 🙂

Ezúton ajánlom mindenkinek, hogy indítsunk egy mozgalmat és próbáljunk meg minden nap jót tenni valakivel. Higgyétek el, ha elegen teszünk így, a jótettek előbb-utóbb visszaérnek hozzánk is.

Első közös kép

Kerékcsere segítség

Anettel – aki egy nagyszerű nő a – a mélygarázsban futottunk össze. A kocsihoz rohantam amikor egy nagy puffanást hallottam. Szétnéztem a garázsban, mert azt hittem egyedül vagyok és akkor látom hogy 2 sorral odébb egy fekete ruhás nő “téblábol”. Odamentem hozzá, hogy segíthetek-e.

Nagyon meglepődött.

Mondta, hogy a kocsit szeretné megemelni, majd jönnek a “srácok” és megoldják a kerékcserét. A kezére néztem és mosolyogtam rá, ahogy kesztyűben fogja az emelőt a hozzá tartozó kurblival és próbálja összeszerelni. Elkértem a “felszerelést” és gyorsan összeszereltem majd a kocsi alá helyezve gyorsan megemeltem az autót.

Nagyon alázatos és segítőkész volt. Gyorsan bemutatkozott, elmondta, hogy itt lakik a házban és nagyszerű sütiket süt. Azt hiszem a lépcsőház mellett még az emelet ajtót is említette zavarában 🙂 Megkérdezte, hogy mivel tartozik, ahol én is zavarba jöttem, hiszen nem ezért tettem. Majd elmosolyogtam és azt válaszoltam, hogy azzal segítene nekem ha készíthetnék egy közös képet. Meglepődött és igent mondott 🙂

Így született meg az ötlet, hogy ez az oldal elinduljon 🙂